DRUŽABNI PLESI

/DRUŽABNI PLESI
DRUŽABNI PLESI 2017-09-06T11:21:20+00:00

Družabni ples je skupno ime za standardne in latino plese, ki se jih pleše na zabavah, prireditvah, v plesnih dvoranah ali odprtih plesiščih. Med standardne plese štejemo angleški ali počasni valček, dunajski ali hitri valček, foxtrot, quickstep in tango. Med latinsko-ameriške plese pa spadajo rumba, cha cha, jive, samba in passo doble.

Med družabne plese spadajo tudi salsa, bachata, merengue, kizomba, swing, diskofox, hastl, boogie woogie, rock’n’roll, mambo… Večino od teh plesov se pleše na tekmovanjih. Na naših tečajih gre vedno za prijetno druženje ob plesu in ne za tekmovanje, saj vam bomo približali vrsto družabnih plesov in poskrbeli, da se boste ob različnih priložnostih znali zavrteti in zabavati na plesišču. Tako boste lahko plesali z vsakim, ob vsaki glasbi na vsaki priložnosti.

V Plesnem studiu Tina vpisujemo v naslednje tečaje družabnih plesov:

ZAČETNI TEČAJ: Udeleženci tečaja se naučijo angleški valček, dunajski valček, foxtrot, cha cha, techno swing, blues in polko.

NADALJEVALNI TEČAJ: V drugi stopnji se učijo novi plesi (quickstep, rumba, jive, salsa…), starim pa se dodaja nove figure. Ker imajo plesalci pri teh stopnjah že veliko znanja, je na vajah prisotno veliko več preplesavanja, zabave in druženja. Nadaljevalnega tečaju se lahko pridružite kadarkoli, če imate za seboj približno leto dni obiskovanja tečajev pri nas ali kjerkoli drugje.

IZPOPOLNJEVALNI TEČAJ: Izpopolnjevalni tečaj družabnega plesa je namenjen vsem tistim, ki ste že obiskovali tečaje pri nas ali kje drugje vsaj dve polni leti, radi plešete in želite s pomočjo učitelja nadgraditi svoje plesno znanje.
Tečaje vodita vaditelja športnega plesa Jože Kukman in Tina Bedenik Schmautz.

O POROČNIH PLESNIH TEČAJIH si lahko preberete več TUKAJ.

Poročni ples

Plesne vaje poročni ples