TEKMOVALCI: Cheer, Hip-hop, Break & Jazz

/TEKMOVALCI: Cheer, Hip-hop, Break & Jazz
TEKMOVALCI: Cheer, Hip-hop, Break & Jazz 2017-09-06T11:26:28+00:00

Tako v Grosuplju kot v Ljubljani vodimo skupine različnih starosti, ki tekmujejo v freestyle cheer, hip-hop, jazz ali breakdance zvrsteh. Za točne podatke o skupinah, si lahko pogledate urnike ali nas pokličete 🙂

V Plesnem studiu Tina vpisujemo v naslednje skupine za BREAKDANCE, CHEER, HIP-HOP & JAZZ:

BREAKDANCE MLADINCI & ČLANI (letniki 2006 in starejši)

Tekmovalna shema v PZS se prične v okviru zvrsti breakdance z mladinsko kategorijo. Naši mladinci so dosegli v letu 2016 3. mesto na EP v Ostravi in se uvrstili tudi na letošnje SP, ki bo v Grazu. Prednost tekmovalne break skupine, da poteka v majhnem timu, od 4-7 otrok, kjer se lahko trener prilagaja vsakemu posamezniku.

MINI  SKUPINA (letniki 2011-2010)

Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je kombinacija različnih zvrsti (cheer, jazz & hip-hop) primerna za razvoj otrok, saj prispeva h kakovostnejšemu preživljanju njihovega prostega časa in širjenju motoričnih sposobnosti ter zaznavanja okolja. Hkrati je trening dovolj nezahteven, da se ga lahko udeleži vsak otrok začetnik. Mini skupina se že udeležuje tekmovanj (2-3 na leto), a vse skozi igro in s privzgajanjem ljubezni do plesa.

OTROŠKA SKUPINA (letniki 2006-2009)

Zaradi velikega zanimanja delujeta v PST dve otroki skupini: začetna tekmovalna in nadaljevalna tekmovalna skupina. Dekleta se posvečajo predvsem FREESTYLE CHEER in HIP-HOP DANCE tehniki, ki vsebuje ostre, definirane, hitre ter odsekane gibe in skoke, močne pozicije rok ter močno pom tehniko z vključevanjem raznih plesnih stilov in tehnično-gimnastičnih elementov.

MLADINSKA SKUPINA (letniki 2002-2005)

V mladinski kategoriji se naša dekleta posvečajo dodatno zraven FRESSTYLE in HIP-HOP plesne zvrsti tudi JAZZ DANCE tehniki, ki vsebuje stilizirane plesne gibe in kombinacije, tranzicije, skupinsko delo in tehnične elemente. Poudarek je na pravilni tehnični izvedbi, pravilnih, dolgih in iztegnjenih linijah, kontroli in namestitvi telesa, stilu in kontinuiteti gibanja skupaj z usklajenostjo članov skupine. Jazz izhaja iz osnov baletne tehnike, ki je osnova tudi za večino ostalih plesnih zvrsti, vse bolj pa se prepleta z elementi modernih plesov. Lahko se pleše na različno glasbo, od lirične, umirjene, klasične do moderne, pop glasbe. Pri jazzu je pomembna tudi sposobnost zbuditi v občinstvu občutke in čustva z uporabo energije, zabavne vrednosti, pristne mimike in izraza čustev skozi celoten nastop.

ČLANSKA SKUPINA (letniki 2002 in starejši)

Dekleta na tej stopnji so tehnično podkovana v različnih stilih, med drugim je tudi HIP HOP CHEER DANCE, ki vsebuje ulični/street stil, gibe in ritme s poudarkom na izvedbi, stilu, kreativnosti, izolaciji in kontroli telesa, ritmu, usklajenosti in glasbeni interpretaciji. Dodaten poudarek je na različnih atletskih elementih, kot so skoki, ‘stalls’ in ostali triki. Za hip hop je značilna sproščenost telesa in pa veliko domišljije pri idejah za oblačila in sestavljanju koreografij.

Plesni Studio Tina - Spring Open