BALET

/BALET
BALET 2017-09-06T11:19:51+00:00

Balet omogoča otroku celovit telesni in duševni razvoj (posebno čustveni, intelektualni, ustvarjalni in umetniški razvoj ter čut za estetiko), hkrati pa spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti.

V Plesnem studiu Tina vpisujemo v naslednje skupine za balet:

MINI BALERINA (letniki 2012-2014)

V baletnem vrtcu bomo skozi pravljične zgodbe, gibanje in ples spoznavali naše telo. Začeli bomo z osvajanjem baletnih osnov ter razvijali naše telesne in gibalne sposobnosti. Vstopili bomo v svet baleta, si ogledali predstave in vaje profesionalnih baletnih plesalcev, predvsem pa bomo spoznali, kaj vse lahko počnemo z našim telesom in kako lahko skozi ples izražamo naše občutke, razpoloženja z veliko domišljije in zabave. Program se izvaja 1x tedensko po 45 min.


BALERINA TINA (letniki 2011-2008)

V baletni pripravnici za osnovnošolce bomo skozi pravljične zgodbe, gibanje in ples nadaljevali spoznavanje osnov baleta. Učili se bomo osnovnih baletnih elementov, kot so plie, releve…. Izvajali bomo koreografije na znano baletno instrumentalno glasbo. Program je zasnovan tako, da pripravi mlajše osnovnošolke na uspešno opravljeno avdicijo na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana (pogoj za vpis je starost 9 let in opravljen preizkus znanja in nadarjenosti). Program se izvaja 1x tedensko po 90 min.